Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 28/1

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar

   Köpa dansskor Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango & Blues

   Bugg, Vals, Foxtrot

   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Träningstid / Socialdans

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   
Streetdance
Hip-Hop, Locking, Poping, Funk & Breakdance

Se videoklippen här för att se hur Streetdance kan se ut: Streetdance 1 och Streetdance 2!

Så länge musiken har funnits har vi människor dansat den. Med nya musikstilar föds nya danser och det har fortsatt så ända i vår tid.

Streetdance (Street Dance el. Streetdans) är ett samlingsnamn för flera dansstilar som har sitt ursprung ”från gatan” där ofta ungdomar tävlade med varandra om att uppfinna nya häftiga och ibland akrobatiska ”mooves” som passade till Pop, Hip-Hop, R&B, Soul och Rapp-musiken. Attityden, dansglädjen och den personliga stilen dominerar därför uttrycket i Street-danserna.

Inom Streetdance ryms influenser från Jazz, Locking, Poping, Hip-Hop, Swing, Breakdance, Funk m.m. Det finns inga bestämda regler för hur Streetdance ska se ut. Alla streetdansare får därför hitta sin egen stil som de kan vara stolta över.

På våra danskurser värmer vi upp med övningar som tränar smidighet och styrka och bygger därefter vidare på olika stegkombinationer och koreografier. Efter genomgången kurs är vi sedan redo att ha en gemensam uppvisning på Studio-K:s avslutningsfest.

Välkommen!

 
 © Copyright 2024 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2024-05-27