Studio-K danskurser Uppsala - Ballroom, Foxtrot, Vals }

      
 Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 28/1

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar

   Köpa dansskor Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango & Blues

   Bugg, Vals, Foxtrot

   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Träningstid / Socialdans

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   
 

Foxtrot & Ballroom
Social Foxtrot, Slowfox, Quickstep, Modern vals, Wienervals, Chachacha, Rumba, Samba, Pasa doble, Jive

Man kan dansa Ballroom både socialt och i tävlings-sammanhang. Ballroomdanserna är västvärldens populäraste danser och används t.ex. på baler, logdanser, dansbanor och inte minst på nationerna dansgolv. I dessa sammanhang dansar man ofta förenklade versioner av tävlingsdanserna.

På Studio-K lär vi ut både tävlingsdanserna och de socialt anpassade versionerna av Ballroomdanserna.

Ballroomdanser eller s.k. Tiodans indelas i kategorierna Modern och Latin:

Latin dances:

Cha cha cha uppkom som en jazzig variant av folkdansen Danzon på Cuba på 1950-talet. I Sverige och många andra länder dansasSamba

Rumba

Jive är den europeiska utvecklingen av Lindyhopen och dansas till mer fartfylld rock eller swing musik.

Paso doble

Standard danser:

Social Foxtrot är den vanligaste ballroomdansen och går att dansa till det mesta som spelas på radio och på uteställena. Det hör till allmänbildningen att kunna grundstegen och enklare figurer i Foxtrot och vi rekommenderar att du börjar med en foxtrotkurs om du aldrig har dansat förut.

Slowfox & Quickstep är tävlingsvarianterna av Foxtrot och dansas till långsam resp. snabb musik. Slowfox kännetecknas av sina eleganta och svävande figurer medan Quickstep dansas med charlston-inspirerade, fartfyllda steg. Det går bra att dansa både Slowfox och Quickstep också i sociala sammanhang men det kräver lite mer dansvana.

 Se videoklipp på Quickstep resp. Slowfox. Klicka här om du hade problem att se videon!

Modern vals är den långsammare men mera figurrika varianten av vals. Valsen är en dans med gamla folkliga anor och är intimt förknippad med baler och romantik. Det är lätt att lära sig modern vals och bra att kunna inför stundande baler och bröllop. Såhär ser Modern vals ut.

Wienervals kom till när kompositörer i bl.a. Wien började skriva konstmusik inspirerad av folkliga valsmelodier. Dessa nya valser var egentligen för snabba för att dansas till men blev ändå populära hos de finare kretserna som såg ner på den folkliga valsen. Man fick förenkla stegen och figurerna för att hinna med den snabba takten och än idag är wienervalsen en semi-koreograferad dans med bara 8 figurer som dock kräver bra kondition och dansvana för att se riktigt fin ut. nbsp;Se videoklipp på Wienervals.

Modern tango skapades på 1920-talet genom att korsa den Argentinska tangon med den europeiska Ballroomtraditionen. Karaktäristiskt för Modern tango är dess passionerade framtoning med tvära vändningar med kroppen och huvudet till taktfast och korthuggen musik. nbsp;Se videoklipp här.

Välkommen!

 
     
 © Copyright 2024 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2024-05-27