Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 21/9

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar

   Köpa dansskor



 Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango & Blues

   Bugg, Vals, Foxtrot

   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Träningstid / Socialdans

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   













Vanliga frågor


Betalningssvillkor
Läs mer om våra betalningsvillkor innan du anmäler dig till kurserna.

Pris, rabatter, var & när?
Kurserna kostar olika beroende på hur långa dem är. Vi har olika kurser på olika dagar och på olika lokaler. Information om vägbeskrivningar, priser, tider, lov, rabatter m.m. hittar du på respektive kurs hemsida i menyn till vänster (under kursbeskrivningar).

En sammanfattning över de aktuella erbjudandena hittar du här.

När börjar nästa kurs?
I menyn till vänster ser du de aktuella kursstarterna. Höstterminen är mellan september och december och vårterminen är januari till maj. Schemat för varje termin brukar komma ca en månad innan kursstarterna. Beroende på intresset kan dock nya kurser läggas till eller tas bort på kort varsel. I tillägg till ordinare kurser ordnar vi också många dansfester och specialworkshops med gästlärare. Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev så håller vi dig underrättad om allt spännande.


Hur får jag en översikt över alla kurserna?
Genom att se här!

Terminskort
Om du vill dansa riktigt mycket så rekommenderar vi att du köper vårt förmånliga terminskort och går på allt som du vill! Läs mer här.

Finns det platser kvar?
Du får besked via e-post efter att du har anmält dig till en kurs.

Vilken nivå ska jag välja?
På våra kurser hoppas vi att du ska uppleva en känsla av "flow" vilket du får genom att hela tiden ställas inför lagom svåra utmaningar. Är kursen för lätt kommer du att känna dig uttråkad. Är kursen för svår gör det att du kommer du att känna dig stressad och blir irriterad på dig själv, läraren och de andra eleverna.

Samtidigt är det svårt att jämföra olika dansarens kunskaper. Någon är kanske bra på att komma ihåg steg men har svårt för musiken. En annan är kanske väldigt musikalisk men har inte så bra teknik. En tredje kanske gör allting bra själv men kan inte kommunicera med sin partner. På våra kurser erbjuder vi därför ett varierande smörgåsbord av övningar så att alla kan få "flow" när de utvecklar just de aspekter som de behöver mest.

Är du ny i Studio-K men har dansat tidigare är du välkommen att dansa med oss på träningstiderna så att vi kan hjälpa dig välja rätt nivå.

  • Nivå 1 är nybörjarkursen för dig som är helt ny i dansen eller som är självlärd. Här lär vi oss många viktiga grunder som senare kurser bygger på. Nivå - 1 kurserna kan du ofta repetera gratis eller till rabatterat pris om du t.ex. vill bli säkrare på kursinnehållet eller om du känner dig ringrostig efter ett uppehåll i dansen.
  • Fördjupningsnivån kan du delta i efter att ha gått nybörjarkursen. Vi lär oss olika saker från kurs till kurs och blandar lätta övningar med svårare. De nya eleverna lär sig från de mer erfarna eleverna. Man deltar i fördjupningsnivån under flera terminer och lär sig de viktigaste momenten inom dansen.
  • Team kurserna är för dig som har bra kunskaper i dansen och vill träna mer målmedvetet för att bli riktigt duktig och kanske börja ha uppvisningar. Vi fortsätter att jobba med dansens alla aspekter inklusive det konstnärliga uttrycket.
  • Temakurser är danskurser som fokuserar på särskilda aspekter i dansen, t.ex. musikalitet eller teknik och är ofta öppna för alla nivåer.


Hur anmäler man sig?
Du kan anmäla dig till de kurser som du är intresserad av genom att välja kurser i menyn till vänster. På respektive kurssida kan du klicka på
Om du redan vet vilken kurs som du vill anmäla till kan du anmäla dig även härifrån.

Anmälan är inte bindande. Inom några dagar får du ett antagningsbesked där det framgår om du har blivit antagen till kursen eller om du har fått en köplats.

Det går också bra att anmäla sig på plats vid första lektionen. Men då riskerar man att inte få någon plats om kursen redan är full. Kontakta oss om du av någon anledning inte kan anmäla dig via hemsidan.

Hur betalar man?
I ditt antagningsbesked får du information om när och hur betalningen ska ske. V.g. läs mer om våra betalningsvillkor här.

Varför e-post?
Under kursens gång behöver vi kommunicera med dig via e-post. Det är bland annat på det viset som du får information om din antagning, schemaändringar, betalningsanvisningar, koder till videoklipperna m.m. Kontrollera därför att din och din partners e-post är korrekt skrivna. Kontakta oss om du inte har fått någon bekräftelse per epost inom någon vecka. Då har det blivit något fel på din epostadress.

Utan e-post?
Du kan skaffa dig gratis epostkonton hos t.ex. Yahoo eller Hotmail. Dessa eposter kan du då enkelt komma åt från alla datorer både hemma och på jobbet.

Om du inte vill använda e-post i din kommunikation med oss kan vi inte garantera att du nås av all information i tid. Du får då själv ansvara för att ta reda på informationen genom att kontakta oss eller läsa på "Senaste nytt" på första sidan.

Partner
Vår ambition är att ha lika många förare som följare på de kurser som kräver det. Därför ger vi företräde till de som anmäler sig i par. De som anmäler sig själva antar vi till kurserna i turordning när vi hittar en partner till dem.

Var snäll och hjälp oss hitta en partner till dig själv genom att fråga bland dina vänner! Det brukar vara lättare än man tror när man väl börjar fråga runt. Du kan också annonsera efter en partner vilket brukar fungera bra. Oftast behövs det fler förare (kavaljerer). Med gemensamma krafter brukar det till slut bli helt jämnt på kurserna och de flesta som anmält sig kan få delta i kursen.

Väl på lektionen byter man partner systematiskt efter varje dans. Detta är standard på nästan alla dansskolor och har ett stort pedagogiskt värde. När man övar med olika personer lär man sig att föra/följa bättre och undviker att "köra fast" med sin partner, något som är vanligt annars. På många kurser finns det mer erfarna elever som redan har gått kursen och som kan ge bra tips och stöd när ni dansar med dem. Dessutom får alla dansa lika mycket ifall någons partner är frånvarande. På så vis blir lektionerna också mer sociala och omväxlande. På våra träningstider är det sedan fritt fram att öva med den man själv vill.

De allra flesta uppskattar detta upplägg men vi kan göra undantag för de par som av särskilda skäl bara vill dansa med varandra. I dessa fall brukar vi rekommenderar att man testar att byta partners som vanligt första lektionen och bestämmer sig först därefter.

Vem får föra?
Det har blivit mer och mer populärt att lära sig att både föra och följa. Genom att kunna båda teknikerna kan man ha extra roligt på dansgolvet och vi rekommenderar våra duktiga elever att göra så. Både tjejer och killar kan hos oss välja att föra eller följa. Av erfarenhet vet vi att man inte "blandar ihop" rollerna utan tvärtom får en bättre förståelse för dansen och blir därmed säkrare både på att föra och följa.

Vad händer om man missar en lektion?
På våra träningstider kan du ofta ta igen det som du har missat. Det är också en bra idé att komma till våra danskvällar på Dansens Hus och fråga instruktörerna och andra kursdeltagare där. I de fall där kursen är uppdelad i fler än en grupp kan du ta igen det som du har missat tillsammans med de andra grupperna.

Missar du för många lektioner så kan du alltid kostnadsfritt komplettera din kurs en senare period eller termin.

Är jag för ung/gammal?
På pardanserna är drygt 60% av kursdeltagarna mellan 20 och 35 år gamla. Bland den resterande tredjedelen finnas det ungefär lika många äldre deltagare som yngre. Åldern i sig har en sekundär betydelse för hur snabbt man lär sig dansa. Tidigare dansvana och framförallt hur mycket som man övar under kursen avgör hur bra man blir. På våra solodanser är medelåldern något yngre.

På de kurser där vi tillämpar åldersgränser kan vi i vissa fall göra undantag med något år. Kontakta oss om du befinner dig på gränsen.

Hur ser kurserna ut?
Upplägget varierar mycket från kurs till kurs. En typisk lektion börjar med repetition av tidigare lektioner varefter vi bygger vidare på dansfärdigheterna. I slutet av lektionen får man ofta tid att dansa ostörd och njuta av sina nyvunna dansfärdigheter. I det mån som behövs tränar vi samtidigt styrka, koordination och smidighet.

Att ha med sig
Kom som du är, gärna i något bekvämt och svalt. Ha gärna med dig någon frukt att tugga på under pausen. Ta även med en vattenflaska!

Om du ska dansa med andra är det uppskattat om du är generös med deodorant och noga med tandborstningen. Undvik däremot parfymer av hänsyn till personer med allergi.

Skor: Det mesta går bra så länge du låter bli att ha på dig sandaler eller kängor eftersom det försvårar dansen för dig och din partner. Ha gärna sköna, mjuka skor med hal sula och låga klackar. Läs mer om dansskor här

Bra träningsmusik?
I vänstra kolumnen på respektive kurs hemsida har vi skrivit upp förslag på dansvänliga låtar och artister. Tipsa oss gärna om du har förslag på fler.

Varför dansar inte vissa som jag har lärt mig att man ska göra på kursen?
Här är förklaringen.

Vad ska jag göra med mitt presentkort till Studio-K?
Det fungerar som din betalning till kursen. Skicka det till oss med posten eller överlämna det vid första lektionen.


Mer information?
Vi svarar gärna på dina frågor. Ring eller eposta oss direkt!
 
 © Copyright 2024 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2024-09-13