Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 24/1

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango

   Bugg, Swing, Lindyhop

   Foxtrot & Ballroom

   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   


 

Kontaktimprovisation


Under våren ordnar föreningen Kontaktimprovisation i Uppsala, i ett samarbete med Studio-K, en serie dropinkurser på fredagkvällar.


Vad är kontaktimprovisation?
Kontaktimprovisation är en dans- och rörelseform där man leker med viktöverföring, balans och gravitation när man dansar med varandra. Man kan träna upp känsla och teknik för att ge och ta vikt, lyfta, falla, hoppa, rulla, glida och vara upp och ned.

Upplägg
Syftet med kursen är att ge deltagarna verktyg och inspiration för att improvisera med rörelser, något som är värdefullt för alla som har lite högre ambitioner med sin dans. Också som nybörjare inom dans kan kursen vara en kul sak att prova. Lektionerna börjar med en timmes instruktion och under resten av kvällen jammar vi och lekar med det som vi har lärt oss.

Kom i mjuka och oömma kläder utan så mycket dragkedjor och nitar. Ta gärna med dig knäskydd om du har eftersom en del övningar kräver att man har knät mot golvet. Lämna smycken, ringar o.d. hemma.

Varje dropinworkshop kostar 60kr (40 för studenter och arbetslösa) och betalas kontant på plats. Workshopen ingår inte i terminskortet. Dropinlektionerna är planerade till följande datum och man kan droppa in utan föranmälan. Inga förkunskaper krävs.

Lokal:
PowerCenter - Sysslomansgatan 19 - bredvid ICA Luthagen.

Tider:
19.00 - 20.00 - workshop
20.00 - 22.00 - Jam

Datum:
Varannan vecka. För mer information se facebookgruppen Kontaktimprovisation i Uppsala.

Varmt välkommen!
 
 © Copyright 2018 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2018-05-22